Torbjorn Tornqvist är den svenska grundaren av Gunvor Group, ett av världens största varukonglomerat.
Den massiva oljehandlaren drar nytta av en allt mer varierad närvaro med raffinaderier, rörledningar, terminaler och gruvverksamhet i 35 länder.
Tornqvist började på British Petroleum 1977 och grundade Gunvor tillsammans med den ryska miljardären Gennady Timchenko 2000.
2014, en dag innan det amerikanska finansministeriet införde sanktioner mot Timchenko för Rysslands förlust av Krim, köpte Tornqvist ut Timchenko.
Törnqvist äger nu 64% av Gunvor, medan resten nu innehas av företagets anställda.

Mannen bakom Artemis Racing America’s Cup-laget, Torbjörn Törnqvist, ger sällan intervjuer, men han talade uppriktigt med Matthew Sheahan om hans motiv för att stödja ett Cup-lag

u måste titta noga för att upptäcka Torbjörn Törnqvist. Han har identisk redskap som resten av sin besättning och lyssnar intensivt på förberedelserna och förloppsanalysen i cockpiten. Han har lite, om något, att utelämna honom. Det är faktiskt först efter starten att du positivt kan identifiera miljardärägaren till Artemis Racing-teamet eftersom Törnqvist alltid styr sin RC44.

Detsamma var sant ombord på hans röda TP52 med samma namn. Om båten tävlade, hjälpte han. Annars fanns det ingenting i hans beteende, kroppsspråk eller kläder för att få honom att stå fram. Laget låter resultaten prata, särskilt 2007 när de vann TP52 Medcup-serien och säsongsmästerskapen, en imponerande prestation för en amatörsägare / förare som tävlade i en flotta som svänger av proffs.

Här på Malta, ombord på sin RC44 vid den första regattaen av säsongen 2015, är Törnqvist återigen vid rodret och kämpar för att hålla jämna steg när flottan stansade sig i vind i det stora svället reflekterat från den steniga strandlinjen.

Törnqvist (61) är en av de rikaste männen på tävlingskretsen, en framgångsrik företagare som har gjort och fortsätter att tjäna sina pengar på handel med olja och petroleumprodukter. Hans företag, Gunvor, sägs vara den fjärde största handeln med råolja i världen. Törnqvist citeras i Bloomberg Business för att vara värd 3,8 miljarder US-dollar.

Från frukost till dock-in reser han med sin besättning. Det finns ingen RIB som surrar honom ut till början eller att vända honom tillbaka till stranden på vardera sidan av tävlingen; när andra strävar efter sina bärbara datorer och telefoner för att ringa viktiga affärssamtal förblir han en av besättningen. Det är detsamma vid måltiderna.

”Medan våra middagar får plats på 25, hittar du honom aldrig vid bordet; han är bara på en av stolarna, ”förklarar Artemis Racings teamchef och RC44-taktiker, Iain Percy. ”När vi är på turné bo vi alla på samma plats, vilket betyder att vi alla får bo på några trevliga hotell då och då, men vi är alla på samma våning och alla äter tillsammans. Det är en viktig del av teamet. ”

In med handlingen
Att ta itu med tävlingen är en annan av Törnqvists tillgångar. Där många i hans position kanske föredrar att utnyttja sin båts teknik eller klassificering för att häva sig på podiet, är Törnqvist inte rädd för att bli bedömd i snitt och drivkraft i en design racing, där förmåga snarare än teknik vinner dagen.

“Han kunde segla vilken båt han ville ha, men i den ena änden av sin segling driver han ett America’s cup-lag, medan i den andra väljer han att styra en RC44, en konkurrenskraftig design där det finns många spricklag,” fortsätter Percy. ”Jag respekterar honom mycket för det. Jag antar att hans förtroende kommer från hans handelsbakgrund där det är mycket konkurrenskraftigt. ”

Törnqvist är fokuserad, engagerad och djupt konkurrenskraftig på tävlingsbanan, men ändå tyst talad, reserverad, charmig och blygsam i land.

Med sin America’s Cup-kampanj nu i sin andra cykel och står inför lika välfinansierade och tekniskt avancerade kampanjer, är han helt medveten om behovet av att vara helt engagerad i att konstruera en snabbare och mer kapabel båt. Ändå ser han också tilltalandet och fördelarna med en-design racing.

”Jag gillar one-design”, förklarar han. ”Det är den skönaste formen för racing. Du är först över linjen och vinner. Med det sagt är jag fascinerad av designsidan och är glad att prata om det i timmar. Jag gillar alla typer av design och är intresserad av att utveckla segling och kompromisser som måste slås. Men det skiljer sig inte från affärer eller livet. Du måste göra kompromisser. ”

Enligt Percy och bortsett från den uppenbara ekonomiska stöd som Törnqvist ger till laget, är det hans stöd att driva en stor grupp som har varit till stor hjälp för den tredubbla olympiska medaljisten.

“Han litar på sina människor,” säger Percy. ”I de stora strategiska frågorna pratar jag mycket med honom och i slutändan är dessa beslut hans samtal. Men när det gäller att driva laget är det mig och han litar på mig med det. Jag kunde inte begära mer stöd. När det är tuffa beslut som ska tas kommer vi att prata igenom och han ger mig modet att ta dem, men han kommer aldrig säga vad jag ska göra. ”

“Var försiktig i krig”
Törnqvists villighet att tro på sina anställda kan låta uppenbart, men som America’s Cup ofta har visat, kan inte varje lagägare motstå frestelsen att engagera sig djupare i att driva laget. Namnet på hans företag, Gunvor, ger en bra ledtråd till hans stil. Förutom att vara hans mors namn är det också ett gammalt norrnord som betyder “försiktig i krig”, och enligt dem som arbetar nära med honom, sammanfattar detta den svenskfödda miljardärens inställning perfekt.

”Mitt huvudsakliga bidrag är i ledningen. Ledning handlar om att göra det bästa av de människor som arbetar för dig, säger han, “och du kommer bara att komma ihåg för vad som har uppnåtts.

”Jag har sett många exempel på saker som går fel i affärer eftersom människor är osäkra och behöver ha kontroll. Detta får inte fram det bästa i team och innebär ofta att människor bara tystar och är rädda för att tala ut. konflikter skapas sedan. Det finns många America’s Cup-kampanjer som har avslutats på detta sätt. Men jag och Iain delar samma filosofi genom att du behöver låta människor blomstra.

”Jag är glad om någon i min organisation gör jobbet bättre än jag kan. När jag var yngre skulle jag förmodligen ha tanke på det, ”lägger han till med ett vrunt leende. ”Men det är så du uppnår saker, särskilt nu när cupseglingen förändras så snabbt. Du kan inte falla tillbaka på historien. Människor har för mycket historia med sig i denna sport, vi gjorde det misstaget och det är därför vi misslyckades. ”

Sen utvecklare
En av de mest överraskande sakerna med Törnqvists engagemang i tävlingen är kanske hur sent han kom in på det och hur snabbt han har blivit toppägare / förare.

“Även om jag började segla i skolan när vi skickades på sommarläger i Stockholm när jag var ungefär tio år började jag inte tävla förrän jag var 50 år”, säger han. “Under större delen av mitt liv har jag varit familjesegling och chartrat båtar.”

Törnqvist började segla med Russell Coutts på Swan Worlds. Coutts “talade mig sedan till en TP52 och vi vann Med Cup och mästerskapen alla under samma säsong. Men nu har jag blivit fascinerad av Cupen, tekniken och hur evenemanget kan förbättras. ”

När vår konversation går mot en ny klass för America’s Cup blir det tydligt att Törnqvists entusiasm för cupen sträcker sig långt utöver att bara vinna silvervaror. Framtiden för det prestigefyllda evenemanget är viktigt för honom, men det är kostnaden, även för någon av hans medel.

“Jag skulle vilja se kortare cykler, två år,” förklarar han. “Du kan jonglera runt olympiska cykler genom att ta den till, säger, den södra halvklotet så att du inte behöver tävla på den norra halvklotssommaren.”

”Självklart skulle jag vilja vinna cupen och spenderar enorma mängder pengar för att göra det. Men är det verkligen motiverat att spendera den här typen av pengar? Det är det inte, fortsätter han. ”På vissa sätt är det lite av en egotur och det är inte i linje med tiderna. Jag känner ett moraliskt ansvar att kämpa för att göra denna cup tillgänglig. Även om jag har råd med det, så höga kostnader är inte bra för sporten.

”Med så komplexa och högpresterande båtar skulle det fortfarande krävas färdigheter och cupen skulle fortfarande vara extremt svår att vinna. Men med de nuvarande höga kostnaderna kommer sponsorer inte framåt. De vill inte ses som stänker ut pengar på vad de tycker är fel slags människor. Det är också lite löjligt när du har några av de rikaste som ber om sponsring.

”Kostnaderna måste sjunka och lagen drivs på en mer kommersiell basis för att evenemanget ska gå vidare. Jag tror inte att cupen kommer att vara helt kommersiell och att du fortfarande har enskilda sponsorer. Men idag är det helt enkelt för dyrt och det tar inte cupen framåt. “

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here